Werken in de bouwsector

Veel bouwbedrijven hebben te kampen met een gebrek aan personeel. Nochtans biedt werken in de bouw heel wat voordelen, denk maar aan de werkzekerheid, het teamwerk en de goede loonvoorwaarden. Iedereen die gemotiveerd is en goesting heeft om erin te vliegen, is welkom. Werken in de bouwsector: misschien is het wel iets voor jou?

27 juni 2022

Wat zijn de voordelen van werken in de bouwsector?

1.    Altijd werk genoeg

Eén ding is zeker: als je in de bouw werkt, heb je altijd werkzekerheid. Men verwacht dan ook dat het aantal werknemers in deze sector de komende jaren alleen nog maar zal stijgen. Momenteel is er dan ook een grote nood aan personeel. Als je interesse hebt in de bouwsector en genoeg motivatie om de job te leren, kom je zeker al in aanmerking. Zo kan je kiezen uit een breed aanbod, vind je makkelijk een job dicht bij huis en heb je nog eens groeimogelijkheden ook!

2.    Bouwen doe je samen

In de bouw is er vaak sprake van hecht teamwerk. Zo werk je altijd heel nauw samen met je collega’s, maar ook met opdrachtgevers of onderaannemers. De meeste werknemers in bouwbedrijven voelen zich enorm betrokken. Collegialiteit – die vaak evolueert naar echte vriendschappen – is ontzettend belangrijk in de bouwsector. Aan sociaal contact geen gebrek!

3.    Goede arbeids- en loonvoorwaarden

Dankzij sterke CAO’s kunnen zowel arbeiders als bediendes in de bouw rekenen op goede arbeids- en loonvoorwaarden. Iemand die hard werkt, verdient goed zijn brood in deze sector. Daarnaast vind je hier – als enige sector – een standaard regeling voor als het weer even niet meezit: weerverlet. Bij tropische hitte of extreme koude moeten bouwarbeiders niet gaan werken. Daarnaast kunnen ze ook rekenen op heel wat extralegale voordelen.

4.    Je eigen werk bewonderen

Hard werken wordt beloond – en niet alleen met geld. Als je in de bouwsector werkt, zie je ook echt effectief zelf wat je hebt opgebouwd. En hier mag je echt wel fier op zijn! Een job in de bouw geeft je dus enorm veel voldoening. Ook achteraf blijft het leuk om trots te kunnen zeggen dat jij hebt meegewerkt aan dat bepaald bouwwerk of die bepaalde constructie. 

Goesting gekregen om in de bouw te gaan werken? Wij zoeken bij RTA Construct nog straffe medewerkers! Klik hier voor meer info.