Wat is sleutel-op-de-deur bouwen?

Je hebt er waarschijnlijk al wel van gehoord, sleutel-op-de-deur of sleutelklaar bouwen, maar wat is dat nu precies?

Bij het sleutel-op-de-deurprincipe neemt RTA Construct als aannemer de coördinatie van het volledige bouwproject voor zijn rekening. Van de volledige voorbereiding, planning en coördinatie tot de uitvoering met als resultaat een instapklare woning. RTA Construct levert de woning ‘met de sleutel op de deur’ af. Het enige wat jij zelf moet doen is verhuizen!

Wat zijn de voordelen van sleutel-op-de-deur bouwen? Hier gaan we graag nog wat dieper op in.

28 april 2022

Sleutelklaar bouwen zonder verrassingen

Sleutel-op-de-deur bouwen begint met een strikte kostenraming en een lastenboek, waardoor je van in het begin een zeer duidelijk beeld hebt van het kostenplaatje en de planning. Het budget ligt vanaf de start van het project vast. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Dankzij onze ervaring en die van onze partners kunnen we de tijdsduur van een bouwproject enorm goed inschatten. Je krijgt vooraf een duidelijke planning mee, waar we ons strikt aan houden.

Zorgeloos bouwen met een sleutel-op-de-deur woning

Doordat je slechts één contactpersoon hebt die alles coördineert, heb je zelf geen kopzorgen meer. Deze volledige ontzorging is onze topprioriteit. RTA Construct neemt alles op zich, van bouwplan tot ruwbouw en afwerking. Hierdoor kan jij zorgeloos genieten van het volledige bouwproces. Tegelijk zorgen we ervoor dat je in elke fase van het bouwproces duidelijk geïnformeerd blijft en behoud je steeds de nodige keuzevrijheid wat betreft materialen en technieken.

Sleutel-op-de-deur bouwen staat garant voor kwaliteit 

Je kan erop vertrouwen dat jouw sleutel-op-de-deurwoning bij RTA Construct gebouwd wordt door ervaren vakmannen. Wij zorgen er ook voor dat jouw wensen perfect ingevuld worden door de aangeboden materialen en dat uiteraard binnen jouw vooropgestelde budget.

Juridische bescherming voor zowel bouwer als koper: wet Breyne

Wet Breyne is van toepassing op het sleutel-op-de-deurconcept in België. Zowel de bouwer als de koper worden hierdoor juridisch beschermd op verschillende vlakken.
De voordelen van deze bescherming bij sleutel-op-de-deurbouwen zijn onder andere:

  • Een voorschot van maximum 5% van de prijs van de reeds uitgevoerde werken
  • Zeer strikte betalingsmodaliteiten
  • Een vooraf vastgelegde totaalprijs
  • Oplevering in 2 fasen: een voorlopige en een definitieve, met minimum 1 jaar tijd tussen
  • Verplichte waarborg, kan gaan tot 100%
  • Strenge aansprakelijkheidsregels


Wil jij zonder zorgen bouwen en meteen verhuizen naar jouw droomhuis? Dan is een sleutel-op-de-deurwoning echt iets voor jou!


Benieuwd naar het kostenplaatje voor jouw project? Vraag hier je offerte aan.