Jongeren warm maken voor een job in de bouw: jong begonnen is half gewonnen!

Een sector met een gouden toekomst, veel werkzekerheid en innovatie, dat is de bouwsector. Helaas merken we dat de instroom naar de bouwsector bij jongeren minimaal is. Daarom is het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met onze prachtige sector en al zijn aspecten. Bouwopleidingen vormen zo de springplank naar succes.

Bij RTA hechten we veel waarde aan jong talent en bieden we hen met veel plezier de kans om hun passie voor de bouwsector om te zetten in een bloeiende carrière.

16 augustus 2023

Op jonge leeftijd kennismaken met de bouwsector

In tegenstelling tot ‘de goede oude tijd’ groeien niet alle kinderen meer op met een goed begrip van de bouwsector. Daarom kunnen we initiatieven zoals bouwkampen, die kinderen op jonge leeftijd al kennis laten maken met de bouw, grondwerken of renovaties, alleen maar aanmoedigen. Hierdoor kan hun interesse groeien en wie weet ontwikkelen ze zo wel een passie voor de bouw!

Een stiel leren doe je liefst zo vroeg mogelijk, maar je moet natuurlijk de kans krijgen om de sector te leren kennen. Zulke buitenschoolse activiteiten kunnen kinderen en jongeren motiveren en aanzetten om hun talenten te ontwikkelen. 

Bouwopleidingen vormen de springplank naar succes

Bouwopleidingen zijn cruciaal voor het ontwikkelen van vaardigheden en kennis die nodig zijn om te werken in de bouwsector. Ons bouwbedrijf ondersteunt deze opleidingen volledig en moedigt jongeren dan ook aan om zich in te schrijven voor relevante cursussen en vakopleidingen. Deze opleidingen bieden een stevige basis voor een veelbelovende loopbaan in de bouw en maken schoolverlaters klaar voor een succesvolle toekomst in deze bruisende industrie.

In een gespecialiseerde bouwopleiding leer je niet alleen de manuele handelingen die nodig zijn om te werken in de bouw, maar ontwikkel je ook je creativiteit, focus je op techniek en kom je in aanraking met innovatieve methoden die we gebruiken in hedendaagse woningbouw. Niet zomaar een opleiding, dus! 

Schoolverlaters welkom bij RTA!

Als modern en groeiend bouwbedrijf geven we jonge talenten graag de kans om zich bij ons aan te sluiten. Onze deuren staan volledig open voor iedereen die een passie heeft voor de bouw en hard wil werken voor het afleveren van hoogwaardige projecten.

We zijn er ten volle van overtuigd dat jongeren, mits goed georganiseerde bouwkampen, opleidingen en andere kennismakingsinitiatieven, de weg zullen vinden naar onze uitdagende maar prachtige sector. Een sector met een gouden toekomst!

Werken in de bouw: een dynamische en veelzijdige carrière

Het werken in de bouw is veel meer dan alleen fysiek werk op de bouwplaats. Het is een dynamische en veelzijdige carrière waarin creativiteit en technische vaardigheden samenkomen om prachtige constructies te realiseren. Schoolverlaters die ervoor kiezen om de bouw in te gaan, worden verwelkomd in een omgeving waar teamwork, innovatie en toewijding centraal staan. Bij ons bouwbedrijf bieden we een stimulerende werkomgeving waar jonge talenten hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en hun carrière kunnen opbouwen. 

Conclusie: op jonge leeftijd kennismaken met de bouw zorgt voor een mooie carrière!

Specifieke initiatieven en activiteiten zorgen ervoor dat kinderen al op jonge leeftijd kennis kunnen maken met de bouwsector. Op die manier creëer je interesse en kiezen ze misschien wel voor een effectieve bouwopleiding op school.

 RTA moedigt dit alleen maar aan en staat dan ook open voor schoolverlaters die interesse hebben om mee te werken aan onze prachtige projecten.

Interesse in één van onze vacatures? Laat het ons zeker weten. Samen kunnen we bouwen aan een succesvolle toekomst in de bouw!