Is een klassieke bouwstijl iets voor jou?

Bouwen is keuzes maken. Eén daarvan is hoe het uitzicht van je huis eruitziet. Eerder vertelden we je al wat een modern landelijke bouwstijl is, en wat een volledig moderne stijl is. Maar hoe ziet een klassieke bouwstijl eruit? En is het iets voor jou? Ontdek het in deze blog!

 

Fermettewoning

Eén type klassieke bouwstijl, is de fermettewoning. Die staat symbool voor de trek naar het platteland in de vorige eeuw. Die term is historisch gegroeid vanuit een ‘opgeknapt boerderijtje’. Een fermette heeft meestal enkel een gelijkvloerse, lange verdieping en een vliering. Soms is er een dakkapel aanwezig en de gebruikte materialen zien er liefst authentiek en historisch uit.

Verouderd, denk je? Niet met de juiste renovatie- of bouwtechnieken. Dankzij moderne, toch rustieke technieken tover je een rustieke hoeve.

 

Pastorijwoning

Een andere authentieke bouwstijl, is de pastorijwoning. De pastorijwoning staat voor charisma, warmte en klasse. Het zit ‘m in de details van de materiaalkeuze: bakstenen, ramen, deuren, de uitvoeringsdetails… Elk onderdeel moet bijdragen tot de klassieke uitstraling van de woonst.

Typische kenmerken zijn vaak een opvallende voordeur die omkaderd is door blauwe aardsteen of arduin. Bovendien is een pastorijwoning vaak hoog gebouwd met een grote bovenverdieping.

Het is een afgeleide van de vroegere woningen in kleine, landelijke dorpjes. Toch gaat de keuze nog vaak naar deze stijl bij nieuwbouwwoningen omwille van de klassevolle uitstraling!

 

Overtuigd door een klassieke, warme bouwstijl? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak!

Comments ( 0 )